Balkan Investigative Regional Reporting Network – BIRN, traži dva (2) iskusna reportera za svoje online izdanje (www.BalkanInsight.com), koji bi pokrivali političke, društvene i ekonomske događaje iz Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva i Banja Luke.

Dužnosti ove pozicije obuhvaćaju:
– dnevno pokrivanje vesti, pisanje analiza i istrazivanja
– promoviranje tekstova putem društvenih mreža

Zainteresirani kandidati trebaju biti dinamične, otvorene, vrijedne i predane osobe, koje ispunjavaju slijedeće kriterije:
– najmanje pet (5) godina iskustva u struci, kao reporter;
– poseban interes za reportersko izvještavanje sa terena;
– izvanredno poznavanje engleskog jezika (pisanje, čitanje, razumijevanje i govor);
– iskustvo rada sa inostranim medijima;
– poznavanje online izvještavanja, interes za web novinarstvo i poznavanje korištenja društvenih mreža u svrhu promocije tekstova;
– odlično poznavanje rada na računaru;

Konkurs je otvoren za kandidate državljane Bosne i Hercegovine, ali i za strance koji žive u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresirani kandidati trebaju proslijediti svoju biografiju, pismo motivacije i dvije preporuke ranijih poslodavaca na e-mail adresu: [email protected], najkasnije do 25. januara 2011. godine. Razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju potrebne kriterije će biti obavljen u periodu 26.-28. januara 2011. Odabrani kandidat trebaju početi sa radom od 1. februara 2011. godine.

BIRN je organizacija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, koja se bavi razvojem istraživačkog izvještavanja o prilikama na Balkanu, sa Balkana. Nastala je 2005. god., izrastavši iz programa koji je provodila organizacija Institute for War and Peace Reporting – IWPR iz Engleske.

BIRN ohrabruje prijave kandidata oba spola i pruža jednaku priliku svim zainteresiranim osobama, bez predrasuda po osnovu vjerske, nacionalne ili političke pripadnosti.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest