Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima izražavaju zabrinutost zbog javnih prijetnji Miši Vidoviću, novinaru FTV iz Banja Luke, koje mu je uputio Radovan Jović, novinar banjalučkog lista Fokus.
– Novinar Jović je Mišu Vidovića ispsovao, nazavao ga „ustašom“ i poručio mu kako će ga „zaklati“. Sve se to događalo u Hotelu Bosna pred jednim brojem novinarima iz Banja Luke koji su uspjeli spriječiti fizički obračun Jovića sa novinarom Mišom Vidovićem. Zaprepašteni smo brutalnošću sa kojom se novinar Jović obrušio na svog kolegu po profesiji, kao i riječnikom koji je koristio, a koji smo do sada mogli slušati samo od najvećih kriminalaca i zločinaca. Kada jedan novinar prijeti drugom da će ga „zaklati“, to nije samo kriminalni čin, već predstavlja potpuni sunovrat novinarstva u ovoj zemlji – stoji u saopštenju Udruženja/Udruge BH novinari koje od redakcije u kojoj radi Jović i Uredničkog kolegija lista Fokus zahtjeva javno očitovanje o ovom događaju i javno izvinjenje Miši Vidoviću zbog izrečenih prijetnji i uvreda.
– Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od Centra javne bezbjednosti u Banja Luci hitno utvrđivanje svih činjenica u vezi sa ovim slučajem i njegovo zakonito procesuiranje. Istovremeno tražimo poduzimanje posebnih mjera zaštite novinara Miše Vidovića i njegove porodice jer je kolega Vidović u posljednje vrijeme bio izložen različitim prijetnjama i pritiscima – stoji u saopštenju Udruženja/Udruge BH novinari.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest