Udruženje /udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima su od Centra javne bezbjednosti u Doboju zatražili hitnu i detaljnu istragu terorističkog akta usmjerenog prema novinaru Radi Tešiću, dopisniku banjalučkog Euro Blica iz regije Doboj.
– U noći petak na subotu (12/13. marta) je zapaljen i uništen Tešićev automobil koji se nalazio u neposrednoj blizini njegove kuće. Na sreću, kolega nije bio u automobile u trenutku njegovog paljena, ali je, kao dugogodišnji dijabetičar, doživio teži oblik stresa zbog čega je morao zatražiti liječničku pomoć u dobojskoj bolnici – stoji u saopštenju povodom ovog terorističkog čina.
Napominje se da ovo nije prvi atak na život i profesionalni inregritet novinara Tešića jer je on posljednjih nekoliko sedmica bio izložen verbalnim prijetnjama zbog tekstova koje je pisao za Euro Blic iz Banja Luke i zbog činjenice da je problematizirao različite i kontraverzne dobojske teme.
– Udruženje /udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima zahtjevaju od Centra javne bezbjednosti Doboj da hitno obave detaljnu istagu, utvrde sve okolnosti, motive počinioce ovog terorističkog čina, te o svojim nalazima blagovremeno obavijeste javnost. Takoder, od policije zahtjevamo i poduzimanje posebnih mjere zaštite našeg kolege i njegove porodice, koji duže vrijeme trpe pritiske – stoji u saopštenju za javnos u kom BH novinari i Linija za pomoć novinarima najavljuju da će o ovom napadu obavijestiti sve nadležne međunarodne organizacije zaduženje za zaštitu slobode medija i prava novinara.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest