BANJALUKA – U organizaciji Udruženja/udruge “BH novinari”, u petak 25. 12. 2009. godine, osnovan je Novinarski klub u Banjaluci.
Za predsjednika kluba jednoglasno je na osnivačkoj sjednici Skupštine u Banjaluci izabran Siniša Vukelić, novinar Alteternativne televizije, a za sekretara Vladimir Šušak, novinar BHT-a.

Novinarski klub će djelovati kao organizacijska jedinica Udruženja “BH novinari” s ciljem poboljšanja položaja novinara u lokalnoj zajednici.

“Želja nam je da postanemo prepoznatljivi i okupimo ljude iz ove profesije i razgovaramo o raznim problemima s kojima se suočavaju novinari i drugi radnici u medijima. Cilj nam je i da članovima u budućnosti obezbijedimo brojne pogodnosti, od prevoza do nabavke računarske opreme”, rekao je Vukelić. Dodao je da će Klub novinara u Banjaluci u narednom periodu težiti da obezbijedi prostor za svoje sjedište.
“Nadamo se da ćemo tu naići na podršku grada Banjaluke ili nekih drugih institucija koje bi taj prostor mogle da nam ustupe”, istakao je Vukelić.

Izabrani su i članovi UO Kluba novinara: Erduan Katana (radio Slobodna Evropa), Tijana Veselinović (Euroblic), Jelena Živković (ATV), Predrag Klincov (Nezavisne novine) i Jelena joksimović (Ljepota i zdravlje).
Osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 29 novinara iz 14 medija koji djeluju na području Banjaluke, kao i jedan student žurnalistike, koji takođe imaju pravo da postanu članovi Udruženja BH novinari.
Udruženje “BH novinari” je dosad osnovalo klubove novinara u Zenici, Bihaću i Bosanskoj Posavini, a u narednih nekoliko mjeseci slični klubovi formiraće se i u drugim gradovima gdje Udruženje ima svoje članove. Formiranjem mreže klubova novinara u BiH “BH novinari” žele ravnomjerno rasporediti svoje aktivnosti, okupiti novinare u odbrani profesionalnih interesa i slobode izražavanja, te doprinijeti aktivnijem djelovanju novinara i medijskih radnika u sredinama gdje žive i rade.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest