U srijedu, 26.11.2008. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek za žurnalistiku, održaće se radionica o temu: Primjena Zakona o slobodi pristupa informacijama. Predavači će biti Mehmed Halilović, ombudsmen za medije i Rubina Čengić, dugogodišnja novinarka, zaposlena u redakciji Nezavinsih novina.

Radionica se održava u okviru projekta „Edukacija studenata “ koju podržava Švedski helsinški komitet (SHC) – Regionalni ured u Sarajevu. Projektom je planirano održavanje 16 treninga o četiti teme: novinarska prava i meidjske slobode, etički snadardi, primjena Zakona o slobodi pristupa informacijama i primjena Zakona o zaštiti od klevete. Projekt se realizira u Sarajeuv, Mostaru, Banja Luci i Tuzli.

Udruženje/udruga BH novinari je 7. novembra ove godine potpisalo Sporazum o suradnji u edukaciji studenata Odsjeka za žurnalistiku na FPN u Sarajevu. U toku su završni razgovori sa predstavnicima studija žuranalistike i komunikacija sa fakultetima u Mostaru, Tuzli i Banja Luci o potpisivanju sličnih dugoročnih sporazuma o suradnji u oblasti praktične edukacije studenata.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest