Udruženje /udruga BH novinari je potpisalo Ugovor o popustu na prijevoz autobusima kompanija Trans Turist iz Tuzle i Autoprevoz iz Mostara, kojim se članovima Udruženja odobrava popust od 50 % na redovnim autobuskim linija koje ovi prijevoznici održavaju u BiH i medjunarodnim linijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Članovi Udruženja će moći koristiti popust i na linijama izvan područja bivše Jugoslavije koje Autoprevoz iz Mostara i Trans Turist iz Tuzle održavaju sa svojim kooperatnima, uz podnošenje pismenog zahtjeva za odobravanje popusta najmanje sedam dana prije kupovine autobuske karte.

Pravo na popust članovi BH novinara će ostvarivati prilikom kupovine pojedinačnih karata na svim prodajnim mjestima ove dvije kompanije, uz pokazivanje članske kartice Udruženja i /ili medjunarodne press kartice koju izdaje Medjunarodna federacija novinara (IFJ) .

BH novinari su ranije svojim članovima osigurali 50 % popusta na prijevoz autobusima Centrotrans Bus- a iz Sarajeva, Zenica Bus – a iz Zenice , te od 30 % popusta na prijevoz vozovima Željznica Federacije BiH.

Udruženje/udruga BH novinari je do sada potpisalo ukupno pet ugvora koji omogućavaju korištenje olakšica članovina Udruženja prilikom odlaska na posao ili obavljanja novinarskih zadataka. Udruženje će nastaviti sa sklapanjam partnerskih ugovora sa javnim i privatnim komapnijama iz cijele Bosne i Hercegovine, čije usluge mogu olakšati posao uposlenicima u medijima.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest