SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Sarajevo, 12.1.2008.

Udruženje /udruga BH novinari i kompanija Zenica Bus iz Zenice potpisali su danas ugovor o popustu za novinare – članove Udruženja, koji koriste uluge ovog prijevoznika. Ugovorom je odobren popust od 50 % na redovnim autobuskim linija koje prijevoznik održava u BiH i medjunarodnim linijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Članovi Udruženja „BH novinari će moći koristiti popust i na linijma izvan područja bivše Jugoslavije koje Zenica Bus održava sa svojim kooperatnima, uz podnošenje pismenog zahtjeva za odobravanje popusta najmanje sedam dana prije kupovine autobuske karte.

Pravo na popust članovi BH novinara će ostvarivati na svim prodajnim mjestima kompanije Zenica Bus, uz pokazivanje članske kartice Udruženja i /ili medjunarodne press kartice koju izdaje Medjunarodna federacija novinara (IFJ) .

UZ ranije potpisani ugovor o prijevozu novinara na linijama Centrotrans Bus –a iz Sarajeva, ovo je drugi ugovor koji omogućava korištenje olakšica članovina Udruženja/ udruge „BH novinari“ prilikom odlaska na posao ili obavljanja radnih zadataka. Udruženje će nastaviti sa sklapanjam partnerskih ugovora sa javnim i privatnim komapnijama iz cijele Bosne i Hercegovine, čije usluge mogu osigurati novinarima lakše i kvalitetnije obavljanje novinarskih zadataka.

Borka Rudić, generalna tajnica Udruženja

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest