Postovani / postovane,

Udruzenje/udruga “BH novinari” i BH Vijece-Savjet za stampu/Vijece za tisak, organiziraju Konferenciju o temi: “Primjena Zakona o zaštiti od klevete u BiH – sudska praksa, medijske slobode, odgovorno novinarstvo”. Konferenciju organiziramo sa ciljem procjenje uticaja Zakona o zastiti od klevete na medijske slobode i demokratizaciju bh.drustva. Takojder, najmejra nam je da definiramo ogranicenja i teskoce u primjeni ovog zakona, te predlozimo moguce izmjene/ poboljsanja Zakona.

Udruzenje/udruga “BH novinari” ce, nakon konferencije, stampati prirucnik za novinare i sudije u kojem ce biti sadrzane analize primjene Zakona o zastiti od klevete, izleganja na konferenciji i najzanimljivije diskusije kao i izvodi iz prakse Suda za ljudska prava u Strazburu. U okviru prirucnika stampacemo i rjecnik termina sadrzanih u Zakonu i eticim standardima za medije, kao i onih koji se koriste u pravosudnoj praksi u BiH.

Konferencija ce se odrzati 5. i 6. jula 2007. godine u hotelu “Stella” u Neumu.

Na konferenciju cemo pozvati novinare, vlasnike medija, izdavace, medijske strucnjake, sudije, advokate, predstavnike pravosudnih organa, ministarstava pravde….

Troskove puta i boravka u Neumu snosice organizator konferencije.

Najljubaznije Vas molim da odgovorite jeste li zainteresirani za sudjelovanje na Konferenciji i na koji nacin mozete odprinijeti njenom uspjehu ( kroz : pripremu analize primjene Zakona u vasoj sredini, uvodno izlaganje na Konferenciji i/ili sudjelovanje u diskusiji…)

Pocetkom naredne sedmice dobicete detaljan porgram konferencije i listu sudionika.

U ocekivanju vaseg javljanja, srdacan pozdrav,

Borka Rudic, generalna tajnica “BH novinari”

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest