Rad na temu: “Zašto bi trebalo da se učlanite u sindikat?”

Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Udruženje BH Novinari pozivaju mlade novinare da osmisle i naprave kratak video, letak, poster, post na društvenim mrežama ili druge kreativne i inovativne alate koji imaju za cilj da ubijede mlade radnike – njihove vršnjake – zašto bi trebalo da se učlane u sindikat novinara.

Nagrada je 500 eura.

Sadržaj se može fokusirati na opštu temu zašto su sindikati korisni za mlade radnike, na specifična pitanja – plata, ugovori, rodna ravnopravnost, obuka, sloboda medija, bezbjednost ili bilo koje drugo pitanje vezano za medije ili rad. Izbor je na vama!

Sadržaj može biti jedan proizvod ili kratka serija/portfolio. Sve prijave treba da budu propraćene pismom – maksimalno 500 riječi – koje objašnjavaju inspiraciju/koncept koji stoji iza rada i zašto je ovo pitanje važno za vas.

Konkurs je otvoren za novinare i medijske radnike i studente novinarstva i komunikologije do 35 godina iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Prijave mogu biti na engleskom ili bilo kom balkanskom jeziku.

Rok za prijave je u sredu 25. septembra 2024. u podne. Možete poslati više od jedne prijave.

Pobjednički rad koristiće IFJ i novinarski sindikati na Zapadnom Balkanu kao dio buduće kampanje među mlađim medijskim radnicima i studentima.

Prijave slati na [email protected] i [email protected]

Svi predlozi treba da sadrže puno ime, kontakt podatke, ime poslodavca/univerziteta.

Takmičenje sprovodi Međunarodna federacija novinara, u partnerstvu sa SMCG (Crna Gora), SSNM (Severna Makedonija) i SINOS-om (Srbija), uz podršku Union to Union (Švedska).

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest