Članovi mreže Safe Journalists učestvovali su na praktičnoj radionici pod nazivom : “Mapiranje zainteresovanih strana – stakeholdera”.

Tokom protekla tri dana, predstavnici udruženja i organizacija sa Zapadnog Balkana, koji su članovi mreže SafeJournalists, sudjelovali su na praktičnoj radionici o zainteresiranim stranama – stakeholderima, koja se održala u Skoplju. Obuhvaćene su važne teme, a podijeljena su iskustva i praktični primjeri s ciljem jačanja kapaciteta kako svake organizacije pojedinačno, tako i kao regionalne mreže.

Poseban fokus stavljen je na teme koje su usko povezane s detektovanjem i pristupom svim zainteresovanim stranama, kao i strateškim planiranjem i unapređivanjem efikasne komunikacije.

Cilj je da stečeno znanje pomogne u izgradnji kapaciteta mreže i njenih članova kako bi imali mogućnost utjecati na poboljšanje slobode medija i sigurnosti novinara kroz savremene načine lobiranja i zastupanja.

Ova obuka služila je izgradnji kapaciteta organizacija članica mreže SafeJournalists na području efikasnog mapiranja, kao i zastupanja i lobiranja za prava i slobode novinara.

Obuka je organizovana u okviru projekta: “Safejournalists.net”, koji je podržan od strane Europske Unije i provodi se u zemljama Zapadnog Balkana.

Izvor: znm.org.mk

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest