Obustavljena istraga protiv Nikole Morače, Borisa Lakića i Siniše Trkulje

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci obustavilo je istragu protiv odgovornog urednika “EuroBlica” Siniše Trkulje, direktora razvoja i izvršnog urednika za onlajn medije “EuroBlica” Borisa Lakića i novinara Nikole Morače.

Oni su bili osumnjičeni za krivično djelo povreda tajnosti postupka u slučaju objave teksta o silovanju koje je prijavljeno u Banja Luci u februaru ove godine.

Tužilac je, u svojoj naredi o obustavi istrage, naveo da nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili da su osumnjičeni u momentu objavljivanja spornog teksta nesumnjivo znali da objavljuju podatke koje im zaposlena osoba PU nije mogla dati.

Trkulja se, u izjavi za “Nezavisne novine”, zahvalio svim kolegama i ljudima koji su pružili podršku EuroBlicu i portalu Srpskainfo u proteklim mjesecima i dodao da će EuroBlic i Srpskainfo i dalje raditi profesionalno i u službi isključivo čitalaca, a ne pojedinaca.

“Ova obustava istrage je još jedan dokaz da novinari EuroBlica i Srpskainfo rade svoj posao krajnje profesionalno i tako ćemo raditi i u budućnosti”, istakao je Trkulja.

Podsjetio je i na neprimjereno ponašanje visokih zvaničnika koji su tokom istrage davali neprimjerene izjave.

“Možda bi im bolje bilo da su čekali kraj istrage, umjesto što su slušali svoje najbliže saradnike, pa su u javnosti pokazali ko to i na koji način pokušava da utiče na istragu. Eto, tužilaštvo je utvrdilo da Morača ima dobre i tačne izvore. Pitam se šta ćemo sa onima koji su u javnosti iznosili neprovjerene informacije po pitanju ovog slučaja”, zaključio je Trkulja.

 

Izvor: Nezavisne novine

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest