Vlada Brčko Distrikta uvrstila medijske radnike među prioritete za vakcinaciju

 

Brčko, 16.02.2021. – Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta izvršilo je korekciju plana vakcinacije protiv COVID-19 na području Distrikta, tako da će predstavnici medija biti među prioritetnim kategorijama stanovništva koje će primiti vakcine.

Kako je saopćeno iz Vlade Brčko Distrikta, pored zdravstvenih radnika i ranjivih kategorija stanovništva, novinari, snimatelji i drugi medijski profesionalci bit će uvršteni u prvu fazu vakcinacije.

– Uzimajući u obzir značaj novinarske profesije u demokratskom društvu, kao i nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji koronavirusa i svim društvenim posljedicama koje je ona izazvala, izvršena je gore navedena dopuna kako bi pripadnici novinarske profesije na siguran i slobodan način mogli da nastave obavljanje svojih poslova – navodi se u dopisu Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta.

Ministarstvo civilnih poslova BiH krajem januara uputilo je molbu nadležnim zdravstvenim ustanovama da novinare uvrste na listu prioriteta za vakcinaciju protiv koronavirusa. Premijer Republike Srpske Radovan Višković ranije je najavio da će novinari biti prioritetna grupa za vakcinaciju u tom entitetu, dok se nadležni u Federaciji BiH još uvijek nisu zvanično izjasnili o tome.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest