Nedeljko Dukić osuđen na četiri godine zatvora

Izvor fotografije: gerila.info

Banjaluka, 17.11.2020.- Nedeljko Dukić osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Dukić je proglašen krivim jer je, zajedno sa Markom Čolićem, metalnim palicama pretukao Vladimira Kovačevića 26. avgusta 2018. godine, ispred zgarde u kojoj živi, kada se vraćao s posla.

Dukić nije želio da prisustvuje izricanju presude. Njegov advokat Nebojša Pantić nije želio da daje izjave nakon presude, kao ni tužilac Okružnog tužilaštva.

Dukić je od početka suđenja tvrdio da nije kriv. Međutim, juče je promjenio mišljenje. Priznao je krivicu i uputio izvinjenje Vladimiru Kovačaviću. A Vladimir Kovačević ne želi da komentariše sudsku presudu. Insistira na odgovorima ko su nalogodavci i šta je motiv.

”Ono što ostaje da visi u zraku jeste ko su nalogodavci? Niko to ne spominje. Ja sam siguran da su motiv neke od priča koje sam radio proteklih godina, a tiču se kriminala i korupcije u RS i BL, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Motiv znaju oni koji su izvršili napada, ali to opet treba neko drugi njih da pita” – kaže novinar BN TV Vladimir Kovačević.

Sudski proces trajao je više od dvije godine. Saslušani su brojni svjedoci, izneseni materijalni dokazi.

Nakon napada na Vladimira Kovačevića ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, rekao kako iza napada ne stoji politička pozadina kao i da niko od predstavnika vlasti nije umješan u napad.

Lukač tada nije obrazložio svoja saznanja. Osim Nedeljka Dukića u zatvoru je i Marko Čolić.

Banjalučki bokser Marko Čolić je osuđen u julu 2019. godine na četiri godine zatvora. Nakon žalbi i odbrane i tužilaštva Vrhovni sud je kaznu povećao na pet godina zatvora.

Suđenje u ovom predmetu je završeno, ali ostala su otvorena pitanja ko su nalogodavci i šta je bio motiv?

Ono što je porazno a nije prvi put jeste da izvršioci odu iza rešetaka, a nalogodavci ostanu na slobodi.

Izvor: BN TV/ Gerila.info

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest