Vučić: Moje zdravlje nema veze s pitanjima N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “niko sa N1” nije kriv za njegovo trenutno zdravstveno stanje. “Moji problemi su hronični, čovjek s vaše televizije nije imao nikakve veze s mojim zdravstvenim stanjem, niti će”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

“I danas sam bolestan i pod terapijom sam…Moji zdravstveni problemi nemaju veze sa N1, niti bi bilo fer da to na bilo koji način kažem ili insinuiram. Da bi bilo u takvom lošem stanju, za moje srce bile su potrebne godine i decenije, a ne jedan dan”, kazao je Vučić.

On je dodao da nikada nije bježao od pitanja novinara jer mu daju priliku da “raskrinka laži svojih političkih protivnika” i “pokaže koliko su besmisleni njihovi napadi”.

“Šta da radim, nisam neko ko je najboljeg zdravlja, ali dok imam energije, boriću se i ostaviću Srbiji više od svih, i u smislu kilometara pruga i puta, muzeja, pozorišta, po tome se ljudi mjere”, kazao je Vučić.

Reagujući na komentar predsjednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željka Bodrožića da treba da odgovara na pitanja pojedinih medija kao što su NIN, N1 i Insajder, Vučić je kazao da “ne postoji bolja prilika nego da mu tim pitanjima omoguće da im pokaže koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju”.

“Uvijek sam spreman, uvijek bio spreman i uvijek ću biti spreman”, rekao je Vučić novinarima u Predsjedništvu Srbije.

Govoreći o francuskom non-pejper prijedlogu o politici proširenja EU, Vučić je kazao da Srbija ima četiri poglavlja pripremljena za otvaranje, a da od EU zavisi koliko će poglavlja biti otvoreno.

“Da li će biti otvaranje novih poglavlja, nemam pojma”, kazao je Vučić.

On je rekao i da Srbija ima najveće količine zlata u svojoj historiji i da je to više od 31 tone zlata.

(N1/BETA)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest