U petak presuda za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića


Banja Luka, 09.07.2019. – U Okružnom sudu u Banjoj Luci 12. jula bit će izrečena presuda Marku Čoliću (32) optuženom za pokušaj ubistva novinara iz Banje Luke Vladimira Kovačevića.

U tom sudu danas su održane završne riječi odbrane i tužilaštva u tom slučaju, pri čemu je tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninkovića rekla je da su neosporno dokazali da je Čolić počinio djelo kako je opisano u optužnici.

Istakla je da je na ključnom dokazu, teleskopskoj palici kojom je pretučen Kovačević, pronađen DNK osumnjičenog Marka Čolića.

Čolićev advokat Gordan Jovišević je rekao da nema dokaza da je njegov branjenik počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret te je predložio da Čolić bude oslobođen.

Tvrdi da dokazi koji su prikupljeni nisu relevantni, te da su izuzeti na nezakonit način.

Marko Čolić je u obraćanju Sudskom vijeću ponovio raniji iskaz da nije kriv te dodao da nema nikakve veze s napadom na Kovačevića. Tražio je da bude pušten na slobodu, jer su mu, dok je bio u pritvoru, umrli otac i majka i želio bi da posjeti njihove grobove.

Za to krivično djelo, osim bivšeg boksera Marka Čolića, osumnjičen je i Nedeljko Dukić, za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

Suđenje Čoliću počelo je u februaru ove godine.

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević pretučen je 26. augusta prošle godine ispred svog stana u Banjoj Luci, a Tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest