Nova BH i Nova M uskoro počinju s radom

Sarajevo, 05.10.2018.- Pink BH uskoro definitivno postaje Nova BH. Na Pinku su ovih dana počeli emitovati najavu o tome da uskoro počinje s radom Nova BH, čime su praktično potvrdili nedavna nezvanična saznanja medija o ovoj promjeni naziva, piše BiznisInfo.

Naime, nedavno je zvanično obznanjeno da je United Media kupila Pink BH te da je ta TV kuća otkupila prava za prijenos utakmica nogometne reprezentacije BiH i Lige prvaka. Shodno svim promjenama u poslovanju te TV kuće uskoro će uslijediti i rebranding kada je u pitanju samo ime televizije.  Tako će TV Pink BH promijeniti ime u Nova BH. Ta televizija će u naredne četiri godine prenositi sve važne nogometne sportske događaje za BiH, a prije svega utakmice reprezentacije BiH u Ligi nacija, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020., kao i kvalifikacije Zmajeva za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Nova BH prenosit će i utakmice Lige prvaka koje se budu igrale srijedom.

Podsjetimo da je United Media nedavno kupila Pinkove televizije u BiH i Crnoj Gori – Pink BH i Pink M.

Crnogorski Pink M će također postati Nova M.

U okviru grupacije United Media već djeluju regionalna informativna televizija N1 te sportski kanali Sport klub.

Osim toga, nedavno im je odobreno i preuzimanje Nove TV u Hrvatskoj.

Istovremeno, cijelu United Grupu preuzeo je britanski investicioni fond BC Partners, koji je saopštio da je potpisao konačni sporazum o kupovini većinskog udjela od američkog KKR-a.

(klix.ba,  biznisinfo.ba)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest