Klub novinara Banjaluka osuđuje prijetnje novinaru Morači

Banjaluka, 17.03.2017.- BHN Klub novinara Banjaluka najoštrije osuđuje prijetnje novinaru „Euroblica“ Nikoli Morači, koje mu je sinoć u telefonskom razgovoru uputio Zoran Tunjić, brat direktorice banjalučkog Centra za socijalni rad Vere Sladojević nakon serije tekstova o propustima Centra u procesima usvajanja dvoje djece, državljana BiH, u Kanadi.

 Nedopustivo je da se bilo ko novinarima obraća uz neprimjeren rječnik i prijetnje članovima porodice. Užasno je to što je u ovom slučaju Morači rečeno “napali ste moju djecu, pripazi se da ne napadnu i tvoju“.

Klub novinara Banjaluka poziva nadležne institucije da hitno preduzmu zakonom propisane mjere i da reaguju u okviru svojih nadležnosti s obzirom na to da je slučaj prijavljen policiji.

Upozoravamo da su novinari često izloženi prijetnjama i napadima u obavljanju svog posla. Podsjećamo da je Linija za pomoć novinarima Udruženja BH novinari u periodu od 2006. do 2016. zabilježila da više od 45% prijetnji i napada na novinare nikad nisu istraženi ili su „arhivirani“ zbog nemogućnosti utvrđivanja identiteta počinitelja. 

BHN Klub novinara Banjaluka

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest