Završena Novinarska akademija 2016

na2016krajBoračko jezero – Svečanom dodjelom diploma za sudionike Drugog modula završena je Novinarska akademjia 2016  o temi „Izvještavanje o različitostima: Doprinos medija jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH“.

Dva petodnevna modula ljetne edukacije okupila su pedeset studenata i studentica, te mladih novinara i novinarki iz bh. gradova, Banjaluke, Srebrenika, Tuzle, Visokog, Foče, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Srebrenice, Banovića, Konjica, Bijeljine i Zenice. Predavači Novinarske akademije 2016, koja se održava četvrtu godinu zaredom, bili su istaknuti stručnjaci, profesori, pravnici, aktivisti i novinari iz Bosne i Hercegovine koji su učesnicima i učesnicama nastojali približiti značaj posvećenosti medija temama vezanim za tranzicijsku pravdu, kulturu sjećanja, otvaranje procesa pomirenja te njihovog uticaja na stabiliziranje mira u BiH.

Novinarska akademija, koju u organizira Udruženje/udruga BH novinari, vaninstitucionalni je oblik praktične edukacije, fokusiran na individualni i rad grupama, u cilju sticanja novinarskih vještina i praktičnih znanja kakva im se ne nude u okviru formalnog obrazovanja. Akademija se održava zahvaljujući podršci američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest