Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač posjetio Klub novinara Banjaluka

klub novinaraČlanovi Kluba novinara su upoznali ministra Lukača sa namjerom da pokrenu inicijativu da se u novi Krivični zakon RS uvede i odredba po kojoj bi napad na novinara tokom radnog zadatka bio tretiran kao napad na službeno lice. Ministar Lukač je pozvao Klub novinara da se direktno obrati predlagaču sa ovom inicijativom, kako bi precizno bile definisane situacije u kojima bi se članovi tog zakona mogli primjeniti.

Predsjednik Kluba Siniša Vukelić upoznao je ministra Dragana Lukača sa inicijativom, koju su pred Ustavnim sudom RS pokrenuli Udruženje/druga BH novinari – Klub novinara Banja Luka i Transparency International BiH, za ocjenu ustavnosti pojedinih članova Zakona o javnom redu i miru, te da ta inicijativa još nije stigla na red za razmatranje.

Predstavnici Kluba novinara Banjaluka i ministar Lukač razgovarali su i o izvještavanju o temama poput nasilja u porodici, sajber-kriminala i terorizma. Dogovoreno je da u narednom periodu predstavnici Ministarstva i Kluba novinara zajedno organizuju debatu na kojoj bi razgovarali upravo o ovim temama kako bi novinari mogli bolje informisati javnost na profesionalan način i kako bi imali bolju saradnju i pristup informacijama u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest