Udruženje/udruga BH novinari poziva studente/ice novinarstva i komunikologije i mlade novinare/ke (do 35 godina starosti) iz Bosne i Hercegovine da se prijave na Novinarsku akademiju 2016 – ljetnu školu edukacije novinara i studenata novinarstva, koju BH novinari organiziraju po četvrti put.

Ljetni edukativni kamp Novinarske akademije 2016 održava se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i biće organizovan kroz dva modula u periodu od 25.juna do 4. jula 2016. na Boračkom jezeru (Apartmani Boračko jezero).

Tema praktične obuke studenata/ica i mladih novinara/ki o temi “Izvještavanje o različitostima kao novinarski doprinos jačanju mira, tolerancije i stabilnosti u BiH”, a predavači će biti istaknuti profesori novinarstva i novinarske etike, medijski profesionalci, međuanrodni stručnjaci i aktivisti civilnog društva.

Organizator snosi troškove petodnevnog boravka na Boračkom jezeru, kao i putne troškove dolaska i odlaska sa Novinarske akademije 2016.

Pojedinačna prijava na Novinarsku akdemiju 2016. treba sadržavati: popunjen upitnik u prilogu, motivacijsko pismo i pismo preporuke od najmanje dvije osobe iz medija i/ili fakulteta, odnosno studija novinarstva i komunikologije ili drugih fakulteta društvenog smjera.

Prijavu sa pratećim dokumentima treba dostaviti najkasnije do 15. juna 2016. putem e-maila na slijedeće adrese: [email protected]  ili  аrman.fazlic@bhnovinаri.ba

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju – telefon 033 255 601.

POZIV

FORMULAR

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest