Predstavnici Udruženja/udruge BH novinari i firme “Default” potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji koji će omogućiti članovima BH novinari kupovinu i servisiranje računara i računarske opreme sa popustom od 10 % na istaknutu cijenu za gotovinsko plaćanje. Ukoliko se plaća karticama koje imaju mogućnost obročne otplate, popust je  od 3 do 5% u zavisnosti od iznosa fakture.

Djelatnost firme “Default” je prodaja računara i računarske opreme kao i kancelarijskog materijala, video nadzora, alarmnih sistema. U sklopu firme postoji i servis za računare i printere. Članovi BHN ostvaruju popust na svu tehničku robu i usluge pokazivanjem članske karte udruženja. Poslovnica firme se nalazi u Privrednom gradu “Skenderija”, ulaz sa glavnog platoa, preko puta ulaza u Sajam. Članovi BHN iz drugih dijelova BiH mogu naručiti tehničku robu online, poštarina je besplatna. Takođe, u poslovnici  “Default-a” članovi BHN mogu naručiti i tehničku robu, fotoaparate, laptope, dijelove za računare…koja nije trenutno u ponudi ove kompanije.

BH novinari su ranije sklopili ugovore sa Centrotransom iz Sarajeva, Zenicabusom iz Zenice, Autoprevozom Mostar i Transturistom iz Tuzle, te Željeznicama Federacije BiH na osnovi kojih članovi ovog udruženja ostvaruju popust na usluge prevoza od 30 do 50 posto u BiH i Evropi. Popust je dogovoren i za “Budget” rent a car, te popust od 20 % u optik shopu “Marisol” u Banjaluci.


Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest