Nadzorni odbor

Nadzorni odbor Udruženja bira Skupština na period od četiri godine. Nadzorni odbor ima tri (3) člana. Pri kandidiranju i izboru članovaNadzornog dobora vodiće se računa o ravnopravnoj regionalnoj i spolnoj zastupljnosti kandidata, kao i o profesionalnim i stručnim znanjima kandidata da vrše nadzor nad finansijskim i drugim poslovanjem Udruženja.

Nadzorni odbor Udruženja vrši nadzor nad  poslovanjem Udruženja, vodeći računa o poštivanju Statuta Udruženja, poslovnih i finansijskih procedura Udruženja, kao  i zakonskih odredbi kojima se regulira rad Udruženja. Provodi politiku Udruženja u skladu sa smjernicama i zaključcima Skupštine, vrši nadzor nad provođenjem Statuta i drugih dokumenata, te predlaže izmjene i dopune tih dokumenata. Vrši nadzor nad upravljanjem imovinom Udruženja, donosi Poslovnik o svom radu kojim se bliže određuje način rada i odlučivanja, sazivanje sjednica, vođenje zapisnika i druga pitanja od značaja za rad Nadzornog odbora, te obavlja  i druge poslove za koje ga ovlasti Skupština.

Članovi Nadzornog odbora Udruženja/udruge “BH novinari”

aida_delic Aida Delić
Glavni i odgovorni urednik u Business.  Časopis izlazi svaki drugi ponedjeljak, a izdavač je agencija PRag d.o.o. koja je radila značajne kampanje (Zagrljaj Podrške, Kongresi gastroenterologa i hepatoploga, Prevent, Carlsberg…) U period 2005-2007 bila je urednik u časopisima Gracija/Dani, zatim  urednik 1995-2005. Avaz, novinar reporter, urednik, glavni i odgovorni urednik izdanja Avaza (politički magazin Expres i Azra); u period 1992-1995. Radila je na Radiju  BiH, kao novinarka, a prije toga bila reporterka na Radiju 202 (1990-1992).
sinisavukelic
Siniša Vukelić
Rođen u Banjaluci 1975. godine. Oženjen, otac troje djece. Od 2007. godine vlasnik i urednik poslovnog portala CAPITAL.ba. Predsjednik Kluba novinara Banjaluka. Dopisnik agencije SRNA iz Banjaluke. Od 2007. godine  radi kao novinar-reporter u Informativnom  programa i istrazivačke emisije “Dosije” na Alternativnoj televiziji. Urednik i voditelj emisije Poslovni kurs na ATV. U novinarstvu 15 godina.
josip_blazevic
Josip Blažević
Diplomirani novinar, rođen 1974. godine u Mostaru. Radio za Nezavisne novine (B. Luka), Globus i Poslovni tjednik (Zagreb), BETA (Beograd), Slobodna Dalmacija (Split) itd. Osnivač magazina za političku kulturu i društvena pitanja Status (Mostar). Bio i urednikom u izdavačkoj kući ZIRAL (Mostar). Bio je član Upravnog odbora RTV FBiH (Sarajevo) i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH (Sarajevo). Trenutni predmet interesa su mu elektronički mediji, posebice web portali i televizija.