Senad Hadžifejzović zbog prijetnji saslušan u Tužilaštvu BiH

Sarajevo, 16.03.2021. – Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i otvorilo istragu protiv Jasmina Mulahusića, sa adresom prebivališta u Luksemburgu, zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, vjerske ili rasne mržnje i netrpeljivosti putem različitih objava na internetu, javnom prostoru i društvenim mrežama.

– Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, nadležne policijske agencije izvršile su određene provjere i prikupljanje informacija te je, u svojstvu svjedoka i oštećenih, saslušan određen broj osoba – potvrđeno je za medije iz ove institucije.

Jedan od onih koji je dao iskaz u Tužilaštvu u vezi sa pomenutom istragom je i poznati bh. novinar i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, što je jučer potvrdio u izjavi za Dnevni avaz.

– Na ovo gledam onako kako on gleda Face, dakle gleda našu TV, a mrzi i prijeti?! Nemam Facebook, ne čitam nikada komentare, ja radim, oni neka kritiziraju. No, saznam za ovakve tipove koji su prijetnja i opasnost za novinare, saznam i ko su i kada su anonimni – kaže Hadžifejzović.

Ocijenio je da Tužilaštvo mora efikasno djelovati.

– Iako sam vrlo iznenađen da se neko prihvatio posla u ovom slučaju, gdje, i ja mislim, imaju itekakvu konekciju pojedinci i obavještajne službe, nije ovo jedini slučaj i primjer – dodao je Hadžifejzović.

(Izvor: Dnevni avaz)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest