• Register

 eng1 eng1

Ulazak na sajt

Klub novinara Banjaluka osuđuje prijetnje novinaru Morači PDF Ispis E-mail
17 03. 2017

Banjaluka, 17.03.2017.- BHN Klub novinara Banjaluka najoštrije osuđuje prijetnje novinaru „Euroblica“ Nikoli Morači, koje mu je sinoć u telefonskom razgovoru uputio Zoran Tunjić, brat direktorice banjalučkog Centra za socijalni rad Vere Sladojević nakon serije tekstova o propustima Centra u procesima usvajanja dvoje djece, državljana BiH, u Kanadi.

 Nedopustivo je da se bilo ko novinarima obraća uz neprimjeren rječnik i prijetnje članovima porodice. Užasno je to što je u ovom slučaju Morači rečeno “napali ste moju djecu, pripazi se da ne napadnu i tvoju“.

Klub novinara Banjaluka poziva nadležne institucije da hitno preduzmu zakonom propisane mjere i da reaguju u okviru svojih nadležnosti s obzirom na to da je slučaj prijavljen policiji.

Upozoravamo da su novinari često izloženi prijetnjama i napadima u obavljanju svog posla. Podsjećamo da je Linija za pomoć novinarima Udruženja BH novinari u periodu od 2006. do 2016. zabilježila da više od 45% prijetnji i napada na novinare nikad nisu istraženi ili su „arhivirani“ zbog nemogućnosti utvrđivanja identiteta počinitelja. 

BHN Klub novinara Banjaluka

 

Linija za pomoć novinarima

linija
Kralja Tvrtka 5/5, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel/Fax +387 33 223 818; + 387 33 255 600

e-mail: [email protected];

web: www.bhnovinari.ba

Copyright © 2017. BH Novinari. Razvojna kompanija: Artflame Cyber Media